Workshop Paardencoaching voor Leidinggevenden 19 april

15-03-2019

Weet jij als manager wat jouw leiderschapsstijl is? Gaat het leiding geven je makkelijk af of zou het wel wat natuurlijker mogen? En zo ja, hoe kun je dat doen...?

Succesvolle leiders geven leiding vanuit hun kracht en niet vanuit macht, vanuit wie ze zijn en niet vanuit een rol die ze spelen. Het werkt motiverend en stimulerend. Niet alleen voor de medewerkers, maar ook voor jezelf. 

In deze workshop zetten we de aandacht op wie jij bent als persoon en hoe je dit kan vast houden in het leiderschap.

Werkwijze

Tijdens deze workshop werken we met paard in een afgezet buitenbak. Door verschillende oefeningen te doen naast het paard wordt je uitgedaagd om te experimenteren met leiderschap en je eigen talenten.

Het gedrag dat jij en het paard laten zien vormt de basis voor de reflectie in het gesprek.

We onderzoeken samen :

    1. wie jij bent als leider

    2. hoe effectief jij bent in je relaties

    3. wat zijn je normen en waardes in je rol

Ervaring met paarden is niet nodig. Alle oefeningen worden vanaf de grond naast het paard uitgevoerd.

Waarom met een paard

Paarden zijn kuddedieren en daardoor heel afhankelijk van hun leiders om te overleven. Wanneer een paard in contact komt met een deelnemer gaat hij zijn positie in de net nieuwe gevormde kudde (paard en mens) opnieuw bekijken. Kan hij zijn leven aan de deelnemer toevertrouwen? Is de deelnemer een leider? 

Vanwege hun spiegelend vermogen, talent die ze als prooidieren hebben ontwikkeld om te overleven, weten ze je lichaamstaal en onbewuste patronen als geen ander te lezen. Ze geven dus directe feedback in de meeste pure vorm, zonder sociaal wenselijk gedrag. Als coach vertaal ik dat, er ontstaat een reflectie en vertaling naar de dagelijkse praktijk.

Resultaten

Door deze workshop krijg je op een praktische manier een verdiepend zelfinzicht in je eigen authenticiteit : wat is jouw identiteit als leider, wat zijn je talenten en valkuilen en wat is het invloed van jouw handelen op het gedrag van je medewerkers. Door een betere zelfbeeld word je leidinggevende stijl 'echter' en krijg je meer inlevingsvermogen in de relatie met jezelf, collega's, medewerkers en klanten. Daardoor wordt je ook bewuster van waar je nog in kan groeien om het beste uit jezelf te halen en om uiteindelijk een beter leidinggevende te worden. 

Data: 19 april (17:00 tot 19:45)       Waar: Zwartschaap 39, 7934PB Stuifzand Prijs: 35€ excl. BTW

Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@equidos.nl. Groep van maximaal 4 deelnemers per workshop. 

Wil je meer informatie? Bel of mail gerust naar tel. 0611862909, e-mail: info@equidos.nl, website: www.equidos.nl