OVER MIJ

Even Voorstellen !

Ik ben Elise Strijker en samen met mijn man woon ik op een melkveebedrijf in Stuifzand, Drenthe. Naast coachen van mensen met behulp van paarden werk ik als leiding gevende, waar ik elke dag  met veel plezier en passie mijn team begeleid. 

Ik ben aangestoken met het paardenvirus toen ik al heel jong was. Bij paarden zijn was mijn grootste plezier en dat is het nog steeds. Het geeft me rust en ik heb door het werken met paarden veel geleerd, ook over mezelf. Paarden zijn echte spiegels, ze geven terug wat jij uitstraalt. Dat kan soms confronterend zijn, maar het helpt je reflecteren en uiteindelijk groeien.

Met mensen werken vind ik fascinerend. Wat ik interessant vind, is om onder de oppervlakte te kijken. Wat drijft mensen, wie zijn ze eigenlijk en wat maakt dat ze op een bepaalde manier reageren of dat ze met zichzelf in de knoop zitten. Ik vind het prachtig als ik op onderzoek mag samen met iemand en dat wat we vinden hem/haar helpt verder te komen. Ik geloof dat iedereen de kracht heeft om, met een beetje begeleiding, zelf tot oplossingen te komen. Het mooie aan het werken met paarden is dat het ergens iets los maakt en dat je veel sneller tot de kern kunt komen. Ook dat je buiten je comfortzone gaat en daar leer je het meest van. Coachen met paarden is ook gebaseerd op ervaren en daardoor veel meer actief en effectief.


Mijn Visie

Equidos komt van Equi = paard en Dos = twee. Dat is de vertaling van mijn logo, maar vooral van een essentieel concept in het leven: dualiteit. Tijdens bijna elke coachingssessie komt dualiteit aan bod : ambivalentie, keuzes, angst, balans, onzekerheid, irritatie, sterkte en zwakte, ...

Een mooi concept waarin ik graag begeleiding geef.


Mijn Ervaring

De erkende opleiding tot paardencoach heb ik succesvol afgerond bij het Centrum voor Paardencoaching (post HBO diploma geaccrediteerd door CPION). De methode die gebruikt wordt is Cognitief Coachen met Paarden™. Het certificaat is ook CRKBO erkend.


De Coachpaarden

Favorito, een 16 jaar oude Andalusiër, is mijn coach paard . Ik heb hem nu 11 jaar en heb blind vertrouwen in hem. Favorito is zacht, rustig, gevoelig en respectvol. Daardoor geeft hij zo goed aan wat er aan de hand is. Ik vind hem een geweldig medecoach en een plezier om mee te werken.

Jels is een 5 jaar oude Frederiksborger (ras uit Denemarken). Hij is nog te jong om te coachen, maar houdt de sessies altijd goed in de gaten. Wat interessant is, is dat hij een hele andere persoonlijkheid heeft dan Favorito. Ik kan niet wachten om ook met hem te gaan coachen.